Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Wykonany ze stali nierdzewnej Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą,w zestawie jest termometr bezrtęciowy 100400 wykonany ze stali nierdzewnej. Wymiary 19x 12 cm
WORECZKI (worszy15sn20) BIOWIN
Woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20szt. Idealnie dopasowane do szynkowaru BIOWIN – SZY15SN. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm.
TERMOMETR (100400) BIOWIN
Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej do kontroli temperatury pieczenia różnego rodzaju potraw. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 100°C - dokładność pomiaru: +/-2°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia.
na wszystko gwarancja 24 miesiące na podstawie dowodu zakupu (paragon lub FV) - dołączamy do każdej przesyłki
ZESTAW ZAWIERA:
szynkowar + 20 woreczków do szynkowara + termometr